Tatar ze śledzia

Składniki:
  • 200 g filetów śledziowych z oleju RONDE DES MERS
  • 1 papryka czerwona
  • 3 jajka KWINTESENCJA SMAKU
  • 1 szalotka
  • garść grzybków marynowanych
  • 1 łyżka kaparów RUSTICA
  • 1 ogórek kiszony
  • natka pietruszki
  Składniki na sos:
  • 1 łyżka musztardy dijon RUSTICA
  • 1 łyżka miodu KWINTESENCJA SMAKU
  • 2 łyżki pasty pomidorowej
  • 1/2 słodkiej papryki RUSTICA
  • 1/2 ostrej papryki RUSTICA
  • sól
Sposób przygotowania:
  1. Piekarnik nagrzać do 200 stopni. Piec paprykę w całości około 20 minut aż skórka zacznie robić się czarna. Po tym czasie paprykę przełożyć do szklanej lub metalowej miski i przykryć talerzykiem, odstawić na 15 minut. Po tym czasie paprykę obrać ze skóry i pozbawić gniazda nasiennego. Obraną paprykę drobno pokroić.
  2. Jajka ugotować na twardo, ugotowane jajka drobno pokroić. Filety śledziowe, szalotkę, grzyby, oraz ogórka również drobno pokroić. Dodać odsączone z zalewy kapary.  Kilka listków natki pietruszki drobno posiekać, a kilka zostawić do dekoracji.
  3. Przygotować sos: wymieszać wszystkie składniki, w razie potrzeby doprawić. Sos wymieszać z pozostałymi składnikami. Przełożyć do małych słoiczków, lub miseczek, żeby utworzyć mini porcje. Każdą porcję udekorować natką pietruszki.
  4. Tatar podawać schłodzony z dodatkiem ulubionego pieczywa.
Polecamy
Ustawienia ciastek
Ustawienia ciastek
Korzystamy z plików cookies.
Dostosuj Odrzuć wszystko Akceptuj wszystko
Ustawienia ciastek
Dostosuj zgody.
Tutaj możesz zmienić ustawienia zgód. Pliki cookie Google dla zalogowanych użytkowników.

Brak plików cookies.

Zapisz ustawienia Akceptuj wszystko
Ustawienia ciastek