Ravioli z oliwkami

Składniki:
  • 1 opakowanie ravioli z wołowiną TURINI
  • 2 łyżki oliwy z oliwek extra vergine BIO VILLAGE
  • 2 ząbki czosnku
  • 100 ml śmietanki 36%
  • 1 opakowanie szynki włoskiej 100 g SAINT-AZAY
  • 40 g Grana Padano 28% tł. tartego LES CROISES
  • 100 g oliwek zielonych bez pestek TURINI
  • 3 łyżki świeżej pietruszki
Sposób przygotowania:
  1. Czosnek drobno posiekać.
  2. Szynkę pokroić w cienkie plasterki.
  3. Oliwki odcedzić z zalewy (ewentualnie pozbyć się pestek).
  4. Pietruszkę umyć i posiekać. Ravioli ugotować zgodnie z instrukcją podaną na opakowaniu.
  5. W tym czasie, rozgrzać na patelni oliwę z oliwek, wrzucić szynkę, smażyć 3 minuty, aż będzie chrupiąca.
  6. Dodać czosnek, smażyć ok. 30 sekund, dolać śmietankę, wrzucić oliwki, smażyć jeszcze chwilę.
  7. Ravioli odcedzić, wymieszać z zawartością patelni.
  8. Ułożyć na talerzach, posypać pietruszką i serem grana padano.
Polecamy
Ustawienia ciastek
Ustawienia ciastek
Korzystamy z plików cookies.
Dostosuj Odrzuć wszystko Akceptuj wszystko
Ustawienia ciastek
Dostosuj zgody.
Tutaj możesz zmienić ustawienia zgód. Pliki cookie Google dla zalogowanych użytkowników.

Brak plików cookies.

Zapisz ustawienia Akceptuj wszystko
Ustawienia ciastek