Jajka faszerowane kozim serem

Składniki:
  • 8 jajek POLSKA KURKA
  • 5 pomidorów suszonych z oleju RUSTICA
  • 80 g sera koziego LES CROISES
  • 1 łyżka majonezu RUSTICA
  • zioła prowansalskie
  • sól
  • świeży tymianek
  • pieprz
Sposób przygotowania:
  1. Jajka ugotować na twardo. Ugotowana jajka obrać ze skorupek, przekroić na pół i wydrążyć żółtka.
  2. Do żółtek dodać suszone pomidory, kozi ser, majonez, zioła prowansalskie i zmiksować na jednolitą masę. Przyprawić solą.
  3. Gotową masę przełożyć do rękawa cukierniczego i faszerować nią połówki białek.
  4. Przyprawić pieprzem i udekorować świeżym tymiankiem.
Polecamy
Ustawienia ciastek
Ustawienia ciastek
Korzystamy z plików cookies.
Dostosuj Odrzuć wszystko Akceptuj wszystko
Ustawienia ciastek
Dostosuj zgody.
Tutaj możesz zmienić ustawienia zgód. Pliki cookie Google dla zalogowanych użytkowników.

Brak plików cookies.

Zapisz ustawienia Akceptuj wszystko
Ustawienia ciastek