Kremowa feta z karmelizowanymi pomidorkami

  • 2
  • 50 minut
Składniki:

Składniki na karmelizowane pomidorki:

  • 400 g pomidorków koktajlowych
  • 2 ząbki czosnku
  • 4 gałązki rozmarynu
  • 1 szklanka oliwy RUSTICA
  • sól

  Składniki na kremową fetę:

  • 300 g sera feta LES CROISES
  • ¼ szklanka wody
  • ¼ szklanki oliwy z oliwek RUSTICA

  Dodatkowo:

  • grzanki
  • świeżo mielony pieprz RUSTICA
  • listki bazylii
Sposób przygotowania:
  1. Piekarnik rozgrzać do 200 stopni. Pomidorki umieścić w naczyniu żaroodpornym. Dodać rozmaryn, plasterki czosnku, sól i oliwę. Piec wszystko około 40 minut.
  2. W międzyczasie za pomocą ręcznego blendera ubić fetę z oliwą i wodą.
  3. Ubitą fetę wyłożyć w naczyniu. Na fetę wyłożyć karmelizowane pomidory. Udekorować listkami bazylii, przyprawić świeżo mielonym pieprzem. Podawać z gorącymi grzankami.

Polecamy
Ustawienia ciastek
Ustawienia ciastek
Korzystamy z plików cookies.
Dostosuj Odrzuć wszystko Akceptuj wszystko
Ustawienia ciastek
Dostosuj zgody.
Tutaj możesz zmienić ustawienia zgód. Pliki cookie Google dla zalogowanych użytkowników.

Brak plików cookies.

Zapisz ustawienia Akceptuj wszystko
Ustawienia ciastek