Sałatka z paluszkami krabowymi

Składniki:
  • 250 g paluszków krabowych
  • 100 g ryżu basmati COMPTOIR DU GRAIN
  • 1 puszka kukurydzy NOTRE JARDIN
  • 3 ogórki gruntowe
  • 1/2 cebuli czerwonej
  • pęczek natki pietruszki
  • sól
  • pieprz
  • 2 łyżki jogurtu naturalnego DELISSE
  • 2 łyżki majonezu RUSTICA
Sposób przygotowania:
  1. Ryż ugotować.
  2. Ogórki obrać, przekroić na pól i wydrążyć pestki, pokroić w kostkę.
  3. Paluszki krabowe pokroić na mniejsze kawałki.
  4. Cebulę pokroić w drobną kostkę, natkę pietruszki drobno posiekać.
  5. Kukurydzę odsączyć z zalewy. Wszystkie składniki wymieszać w dużej misce.
  6. Dodać majonez i jogurt. Wymieszać.
  7. Przyprawić do smaku solą i pieprzem.
  8. Odstawić na kilka godzin, żeby smaki dobrze się połączyły.
  9. Przełożyć na salaterkę, udekorować natką pietruszki.
Polecamy
Ustawienia ciastek
Ustawienia ciastek
Korzystamy z plików cookies.
Dostosuj Odrzuć wszystko Akceptuj wszystko
Ustawienia ciastek
Dostosuj zgody.
Tutaj możesz zmienić ustawienia zgód. Pliki cookie Google dla zalogowanych użytkowników.

Brak plików cookies.

Zapisz ustawienia Akceptuj wszystko
Ustawienia ciastek