Pieczone młode ziemniaki z pesto i pistacjami

  • 4
  • 35 minut
Składniki:
  • 1 kg młodych ziemniaków
  • 60 g pistacji
  • 1 ząbek czosnku
  • 70 g sera Grana Padano LES CROISES
  • 100 g świeżej rukoli
  • 100 g natki pietruszki
  • 200 ml oliwy z oliwek RUSTICA
  • 1 łyżeczka octu jabłkowego RUSTICA
  • sól RUSTICA
  • pieprz
Sposób przygotowania:
  1. Piekarnik nagrzać do 200 stopni.
  2. Ziemniaki wyszorować. Gotować przez 5 minut a następnie przełożyć na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Skropić oliwą. Piec 15-20 minut do zarumienienia
  3. Przygotować pesto: pistacje, czosnek, ser, rukolę, natkę pietruszki i ocet umieścić w blenderze. Zblendować na gładkie pesto, dolewając oliwę podczas blendowania. Przyprawić solą i pieprzem.
  4. Upieczone ziemniaki wymieszać z zielonym pesto. Udekorować dodatkowa porcją pistacji i rukoli.

Polecamy
Ustawienia ciastek
Ustawienia ciastek
Korzystamy z plików cookies.
Dostosuj Odrzuć wszystko Akceptuj wszystko
Ustawienia ciastek
Dostosuj zgody.
Tutaj możesz zmienić ustawienia zgód. Pliki cookie Google dla zalogowanych użytkowników.

Brak plików cookies.

Zapisz ustawienia Akceptuj wszystko
Ustawienia ciastek