Kompot wigilijny z suszonych owoców

Składniki:
  • 200 g suszonych gruszek
  • 200 g suszonych jabłek
  • 200 g suszonych śliwek TABLIER BLANC
  • 150 g suszonych moreli TABLIER BLANC
  • 150 g rodzynek TABLIER BLANC
  • 1 pomarańcza
  • 1 cytryna
  • 1/2 łyżeczki cynamonu RUSTICA
  • 1 łyżeczka goździków
  • 1 gwiazda anyżu
  • 1/2 laski wanilii
  • 4 litrów wody
  • miód KWINTESENCJA SMAKU
Sposób przygotowania:
  1. Suszone owoce wypłukać, przełożyć do dużego garnka zalać wodą, dodać cynamon, goździki, anyż i  wanilię. Odstawić na 3 godziny.
  2. Po tym czasie dodać skórkę otartą z cytryny i pomarańczy, oraz miąższ. Kompot zagotować, zmniejszyć ogień i gotować około 30 minut na małym ogniu. Po ugotowaniu dodać miód do smaku.
  3. Kompot podawać gorący lub zimny, według własnego uznania.
Polecamy
Ustawienia ciastek
Ustawienia ciastek
Korzystamy z plików cookies.
Dostosuj Odrzuć wszystko Akceptuj wszystko
Ustawienia ciastek
Dostosuj zgody.
Tutaj możesz zmienić ustawienia zgód. Pliki cookie Google dla zalogowanych użytkowników.

Brak plików cookies.

Zapisz ustawienia Akceptuj wszystko
Ustawienia ciastek