Jajka pieczone na cieście francuskim

Składniki:
  • 1 ciasto francuskie bezglutenowe CHAQUE JOUR SANS GLUTEN
  • 9 jajek POLSKA KURKA
  • 3 plasterki szynki parmeńskiej TRADITIONI D'ITALIA
  • 3 plastry cheddara LES CROISES
  • szczypiorek
  • sól
  • pieprz
Sposób przygotowania:
  1. Piekarnik nagrzać do 180 stopni.
  2. Ciasto pokroić na 16 równych kawałków.
  3. 8 kawałków posmarować delikatnie wodą i położyć na nie drugi kawałek ciasta. 1 jajko roztrzepać widelcem i posmarować nim kawałki ciasta. Piec około 20 minut, aż ciastka się zarumienią. Wyjąć z piekarnika i ostudzić. Kiedy ciasta będą ostudzone, ostrym nożem delikatnie wyciąć środek ciasta, zostawiając cienką ramkę. Środek dopchnąć palcami do środka.
  4. Do powstałych wgłębień włożyć kawałki sera i szynki. Wbić jajka.
  5. Piec 15-20 minut, aż jajka będą gotowe.
  6. Upieczone jajka przyprawić solą i pieprzem.
  7. Podawać z posiekanym szczypiorkiem.
Polecamy
Ustawienia ciastek
Ustawienia ciastek
Korzystamy z plików cookies.
Dostosuj Odrzuć wszystko Akceptuj wszystko
Ustawienia ciastek
Dostosuj zgody.
Tutaj możesz zmienić ustawienia zgód. Pliki cookie Google dla zalogowanych użytkowników.

Brak plików cookies.

Zapisz ustawienia Akceptuj wszystko
Ustawienia ciastek