Owocowa pizza z granoli

Składniki: Składniki na owsiany spód:
  • 3 szklanki płatków owsianych
  • 2 garści orzechów pekan TABLIER BLANC
  • 2/3 szklanki miodu NID D'ABEILLE
  • 3-4 łyżki oleju kokosowego NAT&VIE
  • 1/2 łyżeczki cynamonu RUSTICA
  • 2 szczypty soli
  Dodatkowo:
  • Jogurt grecki DELISSE
  • Miód NID D'ABEILLE
  • ulubione owoce
  • listki mięty, jadalne kwiaty
Sposób przygotowania:
  1. Piekarnik nagrzać do 180 stopni. Dno tortownicy  o średnicy około 25 cm wyłożyć papierem do pieczenia.
  2. 1 szklankę płatków owsianych zmielić na mąkę.
  3. Orzechy pekan drobno posiekać. W misce wymieszać razem płatki owsiane, mąkę owsianą, posiekane orzechy, miód, olej kokosowy, cynamon i sól. Ciasto wyrobić w dłoniach.
  4. Masę przełożyć do tortownicy, wyłożyć całe dno tortownicy masą, docisnąć za pomocą małego wałka.
  5. Piec około 10 minut, aż brzegi zaczną się rumienić. Odłożyć do całkowitego ostudzenia.
  6. W tym czasie jogurt grecki wymieszać z miodem, według własnych preferencji smakowych.
  7. Na ostudzony spód wyłożyć jogurt z miodem. Udekorować ulubionymi owocami i listkami mięty.
Polecamy
Ustawienia ciastek
Ustawienia ciastek
Korzystamy z plików cookies.
Dostosuj Odrzuć wszystko Akceptuj wszystko
Ustawienia ciastek
Dostosuj zgody.
Tutaj możesz zmienić ustawienia zgód. Pliki cookie Google dla zalogowanych użytkowników.

Brak plików cookies.

Zapisz ustawienia Akceptuj wszystko
Ustawienia ciastek