Mini serniczki jogurtowe

Składniki: Składniki na spód:
  • 1 1/2 szklanki migdałów TABLIER BLANC
  • 4 łyżki oleju kokosowego BIO VILLAGE
  • 2 łyżki miodu NID D'ABEILLE
  • 2 szczypty soli
  • 1 łyżeczka cynamonu RUSTICA
  Składniki na sernik:
  • 120 g serka kremowego
  • 1 szklanki jogurtu greckiego DELISSE
  • 1/4 szklanki miodu NID D'ABEILLE
  • 1 jajko POLSKA KURKA
  Dodatkowo:
  • Świeże owoce, listki mięty
Sposób przygotowania:
  1. Migdały zmielić na mąkę. Jedną łyżkę mąki migdałowej odłożyć do masy serowej.  Dodać rozpuszczony olej kokosowy, miód, sól i cynamon, wyrobić gładkie ciast.  Formę do muffinek wyłożyć papierowymi papilotkami. Do każdej papilotki nałożyć porcję ciasta, docisnąć palcami. Piec około 10 minut w temperaturze 180 stopni. Upieczone odstawić do wystudzenia.
  2. Przygotować masę serowo-jogurtową: W misie miksera ubić serek. Następnie dodać jogurt, miód, jajko i 1 łyżkę mąki migdałowej. Wymieszać tylko do połączenia się składników.
  3. Masę serową nałożyć do papilotek. Piec około 25 minut w temperaturze 180 stopni. Upieczone serniki odstawić do wystudzenia a następnie odłożyć do lodówki do stężenia.
  4. Gotowe serniczki podawać ze świeżymi owocami i listkami mięty.
Polecamy
Ustawienia ciastek
Ustawienia ciastek
Korzystamy z plików cookies.
Dostosuj Odrzuć wszystko Akceptuj wszystko
Ustawienia ciastek
Dostosuj zgody.
Tutaj możesz zmienić ustawienia zgód. Pliki cookie Google dla zalogowanych użytkowników.

Brak plików cookies.

Zapisz ustawienia Akceptuj wszystko
Ustawienia ciastek