Jajka marynowane w buraczkach

Składniki:
  • 6 jajek z wolnego wybiegu 10 szt. kl. M WIODĄCA MARKA
  • 1/2 szklanki koncentratu z buraków
  • 1 szklanka wody
  • 2/3  szklanki octu jabłkowego RUSTICA
  • 1/3 szklanki cukru trzcinowego TEVA
  • 1 łyżeczka ziarenek ziela angielskiego RUSTICA
  • 1/2 łyżeczki mielonego cynamonu RUSTICA
  • 1 listek laurowy RUSTICA
  • 1 łyżeczka soli RUSTICA
  Składniki na łódeczki z cykorii:
  • 3 ogórki konserwowe RUSTICA
  • 1 papryka konserwowa RUSTICA
  • 3-4 łyżki majonezu RUSTICA
  • 12 listków cykorii
  • koperek do dekoracji
Sposób przygotowania:
  1. Jajka ugotować na twardo. Ostudzić i obrać ze skorupek.
  2. W dużym słoiku wymieszać dokładnie składniki marynaty i włożyć do niej jajka.
  3. Słoik zakręcić i włożyć do lodówki na 12 -godzin do 3 dni. Im dłużej jajka będą w marynacie, tym intensywniejszy kolor jajek otrzymamy.
  4. Po tym czasie wyjąć jajka z marynaty, umyć i przekroić na połówki.
  5. Ogórki i paprykę pokroić w drobną kostkę, wymieszać z majonezem.
  6. Na każdy listek cykorii nałożyć porcję sałatki, przykryć połówką jajka i udekorować koperkiem.
Polecamy
Ustawienia ciastek
Ustawienia ciastek
Korzystamy z plików cookies.
Dostosuj Odrzuć wszystko Akceptuj wszystko
Ustawienia ciastek
Dostosuj zgody.
Tutaj możesz zmienić ustawienia zgód. Pliki cookie Google dla zalogowanych użytkowników.

Brak plików cookies.

Zapisz ustawienia Akceptuj wszystko
Ustawienia ciastek