Bezglutenowa pizza z hummusem, pesto i serem feta

Składniki:
  • 1 opakowanie bezglutenowej pizzy CHAQUE JOUR SANS GLUTEN
  • hummus PIC'EXPRESS
  • 100 g sera feta LES CROISES
  • 1/4 szklanki pesto domowego lub gotowego TURINI
  • 2 garści suszonych pomidorów RUSTICA
  • 1 garść orzeszków piniowych TABLIER BLANC
  • kilka pomidorków koktajlowych
  • 2 ząbki czosnku
  • 150 g szpinaku
  • oliwa z oliwek RUSTICA
  • płatki chilli
Sposób przygotowania:
  • Ciasto uformować na blasze wyłożonej papierem do pieczenia.
  • Za pomocą widelca zrobić dziurki na całości ciasta oprócz brzegów.
  • Piec w temperaturze 220 stopni przez 8-10 minut.
  • Upieczone ciasto ostudzić.
  • Na patelni rozgrzać odrobinę oliwy z oliwek. Podsmażyć czosnek pokrojony w plasterki. Dodać szpinak, przyprawić solą i pieprzem i smażyć dopóki szpinak nie zwiędnie i nie straci objętości.
  • Orzeszki piniowe uprażyć na suchej patelni.
  • Ostudzone ciasto posmarować hummusem, polać pesto, nałożyć szpinak, kawałki pomidorów świeżych i suszonych, pokruszoną fetę, orzeszki piniowe, posypać płatkami chilli.
Polecamy
Ustawienia ciastek
Ustawienia ciastek
Korzystamy z plików cookies.
Dostosuj Odrzuć wszystko Akceptuj wszystko
Ustawienia ciastek
Dostosuj zgody.
Tutaj możesz zmienić ustawienia zgód. Pliki cookie Google dla zalogowanych użytkowników.

Brak plików cookies.

Zapisz ustawienia Akceptuj wszystko
Ustawienia ciastek