Zapiekane bataty

  • 6
  • 45 minut
Składniki:
  • 2 bataty
  • 2 ząbki czosnku
  • 1 łyżka oliwy z oliwek Rustica
  • 2 łyżki masła Les Croises
  • 4 łyżki tartego Grana padano Les Croises
  • ½ łyżeczki czosnku granulowanego
  • ½ łyżeczki świeżo mielonego pieprzu
  • ⅛ łyżeczki soli
  • ½ łyżeczki ziół prowansalskich
  • świeży rozmaryn
Sposób przygotowania:
  1. Piekarnik rozgrzać do 200 stopni. Bataty umyć, obrać i pokroić w plasterki.
  2. Bataty przełożyć do miski, skropić oliwą i roztopionym masłem. Dodać rozdrobniony czosnek, przyprawy i tarty ser. Dokładnie wszystko wymieszać, nacierając każdy plasterek batatu mieszanką.
  3. Plasterki batatu ułożyć w naczyniu żaroodpornym. Na wierzchu ułożyć rozmaryn.
  4. Piec około 35 minut aż bataty zmiękną i ładnie się zarumienią.
Polecamy
Ustawienia ciastek
Ustawienia ciastek
Korzystamy z plików cookies.
Dostosuj Odrzuć wszystko Akceptuj wszystko
Ustawienia ciastek
Dostosuj zgody.
Tutaj możesz zmienić ustawienia zgód. Pliki cookie Google dla zalogowanych użytkowników.

Brak plików cookies.

Zapisz ustawienia Akceptuj wszystko
Ustawienia ciastek