Kremowa zupa z kurczakiem

  • 6
  • 50 minut
Składniki:
  • 500 g ugotowanego wcześniej kurczaka
  • 1,5 l bulionu
  • 2 łyżki oliwy z oliwek Rustica
  • 1 cebula
  • 3 marchewki
  • 2 laski selera naciowego
  • 2 ząbki czosnku
  • 1 ½ szklanki cheddara Les Croises
  • ½ szklanki śmietanki 30%
  • 250 g serka kremowego
  • ½ łyżeczki soli
  • ¼ łyżeczki pieprzu
  • 2 szklanki makaronu muszelki Turini
  • 150 g świeżego szpinaku

Do podania:

  • ½ szklanki sera Grana padano Les Croises
  • ½ pęczka natki pietruszki
Sposób przygotowania:
  1. Rozgrzać oliwę w garnku z grubym dnem. Wrzucić cebulę pokrojoną w kostkę i smażyć na średnim ogniu ok. 10 minut. Dodać czosnek, smażyć 30 sekund, następnie dodać marchewkę pokrojoną w plasterki oraz selera pokrojonego w kostkę i smażyć około 10 minut.
  2. Dodać bulion, śmietankę, serek oraz kurczaka pokrojonego na mniejsze kawałki. Zagotować, zmniejszyć ogień i gotować 10 minut.
  3. Dodać surowy makaron i gotować 10 minut. Następnie dodać cheddar i gotować jeszcze około 2 minut. Na koniec dodać posiekany szpinak, przyprawić solą i pieprzem.
  4. Podawać z dodatkową porcją sera Grana padano oraz posiekaną natką pietruszki.
Polecamy
Ustawienia ciastek
Ustawienia ciastek
Korzystamy z plików cookies.
Dostosuj Odrzuć wszystko Akceptuj wszystko
Ustawienia ciastek
Dostosuj zgody.
Tutaj możesz zmienić ustawienia zgód. Pliki cookie Google dla zalogowanych użytkowników.

Brak plików cookies.

Zapisz ustawienia Akceptuj wszystko
Ustawienia ciastek