Śledzie z żurawiną

  • 6
  • 15 minut
Składniki:
  • 150 g suszonej żurawiny Tablier Blanc
  • 500 g filetów śledziowych w oleju Ronde des Mers
  • 2 liście laurowe
  • 2 ziela angielskie
  • 6 goździków
  • pieprz mielony
  • 1 cebula
  • ½ szklanki oleju rzepakowego Rustica
  • 3 łyżki octu jabłkowego Rustica
Sposób przygotowania:
  1. Cebulę obrać i pokroić w piórka. Pokrojoną cebulę umieścić na sitku i przelać wrzątkiem.
  2. Śledzie odsączyć z zalewy i pokroić na mniejsze kawałki. Zalewę zachować.
  3. Zalewę wymieszać z olejem oraz octem jabłkowym, odstawić.
  4. W misce przekładać na przemian śledzie z cebulą, żurawiną oraz przyprawami. Zalać zalewą i odstawić na cały dzień do połączenia się smaków.
Polecamy
Ustawienia ciastek
Ustawienia ciastek
Korzystamy z plików cookies.
Dostosuj Odrzuć wszystko Akceptuj wszystko
Ustawienia ciastek
Dostosuj zgody.
Tutaj możesz zmienić ustawienia zgód. Pliki cookie Google dla zalogowanych użytkowników.

Brak plików cookies.

Zapisz ustawienia Akceptuj wszystko
Ustawienia ciastek