Zielona szakszuka

  • 1
  • 20 minut
Składniki:
  • 3 jajka POLSKA KURKA
  • 2 łyżki oliwy z oliwek RUSTICA
  • 2 szalotki
  • 1 por (tylko biała część)
  • 2 ząbki czosnku
  • 150 g świeżego szpinaku
  • 2 łyżki wody
  • garść koperku
  • garść natki pietruszki
  • ½ awokado
  • 2 garści sera feta LES CROISES
  • sól, pieprz RUSTICA
Sposób przygotowania:

1.Na patelni rozgrzać oliwę, dodać posiekaną szalotkę i por, gotować kilka minut mieszając co jakiś czas, dodać posiekany czosnek i gotować kolejną minutę.

2. Dorzucić posiekany szpinak, przyprawić solą i pieprzem. Dolać dwie łyżki wody, gotować chwilę, aż szpinak straci swoją objętość.  Za pomocą łyżki zrobić 3 wgłębienia na patelni i ostrożnie wbić jajka.

3.Jajka przyprawić solą i pieprzem, zmniejszyć ogień, przykryć pokrywką i gotować kilka minut aż białka się zetną a żółtka pozostaną płynne.

4. Na koniec udekorować plasterkami awokado, posiekanymi ziołami i pokruszoną fetą. Podawać z ulubionym pieczywem.

Polecamy
Ustawienia ciastek
Ustawienia ciastek
Korzystamy z plików cookies.
Dostosuj Odrzuć wszystko Akceptuj wszystko
Ustawienia ciastek
Dostosuj zgody.
Tutaj możesz zmienić ustawienia zgód. Pliki cookie Google dla zalogowanych użytkowników.

Brak plików cookies.

Zapisz ustawienia Akceptuj wszystko
Ustawienia ciastek