Toskańska zupa z kurczakiem i fasolą

  • 4
  • 60 minut
Składniki:
  • 1 łyżka oliwy z oliwek RUSTICA
  • 1 cebula
  • 2 ząbki czosnku
  • 2 marchewki
  • 3 ziemniaki
  • 1 laska selera naciowego
  • 1,5 litra bulionu drobiowego
  • 400 g fasoli z puszki NOTRE JARDIN
  • 2 ugotowane piersi z kurczaka
  • 150 g świeżego jarmużu
  • sól, pieprz RUSTICA
  • garść natki pietruszki
  • 8 łyżek startego sera Grana Padano LES CROISES
Sposób przygotowania:

1.W garnku z grubym dnem rozgrzać oliwę z oliwek. Na rozgrzaną oliwę wrzucić posiekaną cebulę i smażyć na średnim ogniu przez kilka minut, dodać posiekany czosnek i smażyć kolejną minutę.

2. Dodać kawałki marchewki, seler naciowy, oraz ziemniaki pokrojone w kostkę. Chwilę podsmażyć i zalać bulionem. Zagotować, zmniejszyć ogień i gotować pod przykryciem około 20 minut, aż warzywa będą miękkie.

3. Dodać fasolę odsączoną z zalewy i gotować 5 minut. W międzyczasie z jarmużu odciąć zdrewniałe części i pokroić go na mniejsze kawałki. Do zupy dodać posiekany jarmuż. Ugotowaną pierś z kurczaka, rozdrobnić za pomocą dwóch widelców i dodać do zupy.

4. Przyprawić do smaku solą i pieprzem.

5. Podawać z natką pietruszki, tartym serem oraz ulubionym pieczywem.  

Polecamy
Ustawienia ciastek
Ustawienia ciastek
Korzystamy z plików cookies.
Dostosuj Odrzuć wszystko Akceptuj wszystko
Ustawienia ciastek
Dostosuj zgody.
Tutaj możesz zmienić ustawienia zgód. Pliki cookie Google dla zalogowanych użytkowników.

Brak plików cookies.

Zapisz ustawienia Akceptuj wszystko
Ustawienia ciastek