Makaron z ricottą

Składniki:
  • 400 g makaronu spaghetti pełnoziarnistego BIO VILLAGE
  • 1 szklanka wody z gotowania makaronu
  • 200 g świeżego szpinaku
  • 1 opakowanie ricotty (250g) LES CROISES
  • 3 łyżki oliwy z oliwek RUSTICA
  • 3 ząbki czosnku
  • skórka z 1 cytryny
  • 3 łyżki soku z cytryny
  • 1/2 szklanki sera Grana Padano LES CROISES
  • 2 piersi kurczaka
  • sól
  • pieprz
  • 1/2 łyżeczki ziół prowansalskich RUSTICA
Sposób przygotowania:
  1. Piersi z kurczaka umyć, przyprawić solą, pieprzem, ziołami prowansalskimi i 1 łyżką oliwy. Grillować na patelni grillowej z dwóch stron. Zdjąć z patelni i odstawić.
  2. Makaron ugotować al dente w osolonej wodzie. Odstawić 1 szklankę wody z gotującego się makaronu.
  3. W garnku którym gotował się makaron rozgrzać oliwę i podsmażyć czosnek pokrojony w plasterki przez około minutę. Dodać ugotowany makaron, ricottę, wodę z makaronu, szpinak, ser Grana Padano, skórkę i sok z cytryny i dokładnie wymieszać. Na koniec dodać pokrojonego w plasterki grillowanego kurczaka. Podawać z dodatkową porcją sera i plasterkami cytryny.
Polecamy
Ustawienia ciastek
Ustawienia ciastek
Korzystamy z plików cookies.
Dostosuj Odrzuć wszystko Akceptuj wszystko
Ustawienia ciastek
Dostosuj zgody.
Tutaj możesz zmienić ustawienia zgód. Pliki cookie Google dla zalogowanych użytkowników.

Brak plików cookies.

Zapisz ustawienia Akceptuj wszystko
Ustawienia ciastek