Quinoa z warzywami i jajkiem

Składniki:
  • 2 szklanki quinoa Bio Village (ugotowanej)
  • 2 łyżki oliwy z oliwek Rustica
  • 1 szklanka mrożonej marchewki z groszkiem
  • 3 łyżki sosu sojowego Tables Du Monde
  • 1 łyżeczka oleju sezamowego Bio Village
  • 2 jajka Wiodąca Marka
  • 2 garści posiekanego szczypiorku
Sposób przygotowania:
  1. Na patelni podgrzać  oliwę z oliwek. Dodać cebulę pokrojoną w kostkę i chwilę podsmażać. Dodać odmrożoną marchewkę z groszkiem i podsmażać póki warzywa zmiękną, ale wciąż będą jędrne. Dodać ugotowaną quinoa, przyprawić sosem sojowym i olejem sezamowym, wymieszać. Warzywa przesunąć na jedną część patelni, dodać niewielką ilość oliwy i usmażyć jajka.
  2. Przełożyć na talerze i posypać szczypiorkiem
Polecamy
Ustawienia ciastek
Ustawienia ciastek
Korzystamy z plików cookies.
Dostosuj Odrzuć wszystko Akceptuj wszystko
Ustawienia ciastek
Dostosuj zgody.
Tutaj możesz zmienić ustawienia zgód. Pliki cookie Google dla zalogowanych użytkowników.

Brak plików cookies.

Zapisz ustawienia Akceptuj wszystko
Ustawienia ciastek