Zupa z soczewicy z hiszpańskim chorizo

Składniki:
  • 1 szklanka soczewicy NOTRE JARDIN
  • 1 cebula
  • 2 ząbki czosnku
  • 425 g pomidorów z puszki
  • 1 litr bulionu (warzywnego lub drobiowego)
  • 1/2 łyżeczki papryki mielonej ostrej RUSTICA
  • 150 g kiełbasy chorizo hiszpańskie SAINT AZAY
  • 2 łyżki oliwy z oliwek extra vergin BIO VILLAGE
  • sól i pieprz
Sposób przygotowania:
  1. Do garnka wlać oliwę, rozgrzać i zeszklić na niej posiekaną cebulę, czosnek.
  2. Dodać 100 g kiełbasy chorizo i wszystko lekko podsmażyć.
  3. Dodać soczewicę, pomidory z puszki oraz paprykę mieloną ostrą – dokładnie wymieszać z pozostałymi składnikami i zalać gorącym bulionem.
  4. Gotować na małym ogniu pod przykryciem, aż soczewica będzie miękka. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Podawać zupę posypaną pozostałą kiełbasą chorizo.
Polecamy
Ustawienia ciastek
Ustawienia ciastek
Korzystamy z plików cookies.
Dostosuj Odrzuć wszystko Akceptuj wszystko
Ustawienia ciastek
Dostosuj zgody.
Tutaj możesz zmienić ustawienia zgód. Pliki cookie Google dla zalogowanych użytkowników.

Brak plików cookies.

Zapisz ustawienia Akceptuj wszystko
Ustawienia ciastek