Składniki

  • 1 szklanka soczewicy NOTRE JARDIN
  • 1 cebula
  • 2 ząbki czosnku
  • 425 g pomidorów z puszki
  • 1 litr bulionu (warzywnego lub drobiowego)
  • 1/2 łyżeczki papryki mielonej ostrej RUSTICA
  • 150 g kiełbasy chorizo hiszpańskie SAINT AZAY
  • 2 łyżki oliwy z oliwek extra vergin BIO VILLAGE
  • sól i pieprz

Sposób przygotowania

  1. Do garnka wlać oliwę, rozgrzać i zeszklić na niej posiekaną cebulę, czosnek.
  2. Dodać 100 g kiełbasy chorizo i wszystko lekko podsmażyć.
  3. Dodać soczewicę, pomidory z puszki oraz paprykę mieloną ostrą – dokładnie wymieszać z pozostałymi składnikami i zalać gorącym bulionem.
  4. Gotować na małym ogniu pod przykryciem, aż soczewica będzie miękka. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Podawać zupę posypaną pozostałą kiełbasą chorizo.