Bruschetta z fetą i bekonem

Składniki:
  • 180 g sera feta BIO WM
  • 60 g serka kremowego
  • 1 ząbek czosnku
  • sól
  • pieprz
  • oliwa z oliwek WM
  • 6 plasterków boczku BIO WM
  • 1/2 szklanki pomidorków koktajlowych
  • 2 garści świeżej bazylii
  • 1 bagietka
Sposób przygotowania:
  1. Ser feta wymieszać razem z serkiem kremowym i rozgniecionym ząbkiem czosnku. Przyprawić do smaku solą i pieprzem.
  2. Bagietkę pokroić na plasterki. każdy kawałek za pomocą pędzelka posmarować oliwą i opiec w piekarniku.
  3. Pomidorki umyć i przekroić na pół, wyłożyć na blachę wyłożoną papierem do pieczenia, skropić oliwą i oprószyć solą. Piec przez chwilę w piekarniku nagrzanym do 200 stopni.
  4. Boczek pokroić w paseczki, lub kostkę i podsmażyć na suchej patelni, aż zrobi się chrupiący.
  5. Opieczone kawałki bagietki posmarować serkiem, udekorować pomidorkami, boczkiem i posiekaną bazylią. Od razu serwować.

 

 

 

 

 

Polecamy
Ustawienia ciastek
Ustawienia ciastek
Korzystamy z plików cookies.
Dostosuj Odrzuć wszystko Akceptuj wszystko
Ustawienia ciastek
Dostosuj zgody.
Tutaj możesz zmienić ustawienia zgód. Pliki cookie Google dla zalogowanych użytkowników.

Brak plików cookies.

Zapisz ustawienia Akceptuj wszystko
Ustawienia ciastek