Zupa z białej fasoli z pomidorami

Składniki:
  • oliwa z oliwek RUSTICA
  • 1 duża cebula
  • 2 kawałki selera naciowego
  • 4 ząbki czosnku
  • 1 łyżeczka wędzonej słodkiej papryki
  • 1/2 łyżeczki mielonego kminu rzymskiego
  • 2 łyżki koncentratu pomidorowego TURINI
  • 3 puszki pomidorów NOTRE JARDIN
  • 3 puszki fasoli białej NOTRE JARDIN
  • 1-2 łyżki cukru trzcinowego TEVA
  • 1 kostka bulionowa WM
  • sól RUSTICA
  • pieprz RUSTICA
  • natka pietruszki
Sposób przygotowania:
  1. W dużym garnku rozgrzać odrobinę oliwy z oliwek. Cebulę i seler pokroić w kostkę, a czosnek w cienkie plasterki. Cebulę i seler podsmażyć na średnim ogniu, przez około 10 minut.
  2. Dodać czosnek i smażyć jeszcze przez 2 minuty.
  3. Z kostek bulionowych przygotować bulion.
  4. Dodać do garnka, razem z pozostałymi składnikami.
  5. Gotować na małym ogniu, pod przykryciem przez 20 minut.
  6. Porcje zupy podawać z posiekaną natką pietruszki.
Polecamy
Ustawienia ciastek
Ustawienia ciastek
Korzystamy z plików cookies.
Dostosuj Odrzuć wszystko Akceptuj wszystko
Ustawienia ciastek
Dostosuj zgody.
Tutaj możesz zmienić ustawienia zgód. Pliki cookie Google dla zalogowanych użytkowników.

Brak plików cookies.

Zapisz ustawienia Akceptuj wszystko
Ustawienia ciastek