Zupa meksykańska

Składniki:
  • 2 łyżki oliwy z oliwek KWINTESENCJA SMAKU
  • 600 g mięsa wołowego mielonego
  • 1 cebula
  • 4 ząbki czosnku
  • 2 puszki pomidorów NOTRE JARDIN
  • 2-3 szklanki bulionu warzywnego
  • 3 łyżki przecieru pomidorowego
  • 1 łyżeczka płatków chilli
  • 1 łyżeczka mielonego kuminu
  • 3/4 łyżeczki mielonej papryki słodkiej RUSTICA
  • 1 łyżeczka ziół prowansalskich RUSTICA
  • sól RUSTICA
  • pieprz RUSTICA
  • 1 puszka kukurydzy NOTRE JARDIN
  • 2 puszki fasoli czerwonej NOTRE JARDIN
  • sok z 1/2 limonki
  Do podania:
  • ser cheddar LES CROISES
  • 1 czerwona cebula
  • 1 dojrzałe awokado
  • 1 papryczka chilli
  • chipsy tortilla TABLES DU MONDE
  • śmietana 18% LES CROISES
Sposób przygotowania:
  1. W garnku z grubym dnem rozgrzać oliwę z oliwek. Na rozgrzaną oliwę dodać mięso mielone i cebulę pokrojoną w kostkę. Smażyć rozgniatając mięso na patelni. Kiedy mięso i cebula będą usmażone dodać przeciśnięty przez praskę czosnek i smażyć kolejną minutę.
  2. Dodać pomidory w puszce, bulion, przecier pomidorowy i przyprawy. Zagotować, zmniejszyć ogień i gotować na małym ogniu pod przykryciem przez 30 minut.
  3. Po tym czasie dodać kukurydzę i fasolę odsączone z zalewy i gotować tylko chwilę, żeby dodane składniki się podgrzały.
  4. Zdjąć z ognia, doprawić sokiem z limonki.
  5. Podawać z serem cheddar, drobno pokrojoną czerwoną cebulą, awokado, chilli, kleksem śmietany, oraz listkami świeżej kolendry.
Polecamy
Ustawienia ciastek
Ustawienia ciastek
Korzystamy z plików cookies.
Dostosuj Odrzuć wszystko Akceptuj wszystko
Ustawienia ciastek
Dostosuj zgody.
Tutaj możesz zmienić ustawienia zgód. Pliki cookie Google dla zalogowanych użytkowników.

Brak plików cookies.

Zapisz ustawienia Akceptuj wszystko
Ustawienia ciastek