Ciasto maślane z owocami

  • 12
  • 65 minut
Składniki:
  • 400 g masła WM
  • 400 g cukru pudru
  • 5 jajek POLSKA KURKA
  • 1 laska wanilii TABLIER BLANC
  • 400 g mąki pszennej
  • 1 łyżeczka sody oczyszczonej TABLIER BLANC
  • 700 g owoców sezonowych: malin, borówek, jeżyn, moreli
Sposób przygotowania:
  1. Piekarnik nagrzać do 180 stopni
  2. Przygotować tortownicę o średnicy 30 cm. Boki wysmarować masłem a dno wyłożyć papierem do pieczenia.
  3. Wszystkie składniki powinny być w temperaturze pokojowej.
  4. Masło, cukier, jajka i ziarenka z laski wanilii utrzeć w misce na gładką, puszystą masę. Do masy przesiać mąkę z sodą oczyszczoną i wymieszać.
  5. Na wcześniej przygotowaną blachę wlać masę. Na wierzchu ułożyć owoce. Piec około 50 minut, do suchego patyczka.
Polecamy
Ustawienia ciastek
Ustawienia ciastek
Korzystamy z plików cookies.
Dostosuj Odrzuć wszystko Akceptuj wszystko
Ustawienia ciastek
Dostosuj zgody.
Tutaj możesz zmienić ustawienia zgód. Pliki cookie Google dla zalogowanych użytkowników.

Brak plików cookies.

Zapisz ustawienia Akceptuj wszystko
Ustawienia ciastek