Zielony pilaf z komosą ryżową i kaszą bulgur

  • 10
  • 30 minut
Składniki:
  • 200 g kaszy bulgur Comptoir du Grain
  • 200 g komosy ryżowej Comptoir du Grain
  • 3 łyżki oliwy z oliwek Rustica
  • 2x czerwona cebula
  • 2 łyżki octu balsamicznego Rustica
  • 3x mała cukinia
  • 3 x czerwona papryka
  • 400 g szparagów
  • 50 g pistacji Tablier Blanc
  • 1 granat
  • 100 g świeżej rukoli
  • garść liści świeżej mięty
  • garść liści natki pietruszki
  • 100 g rodzynek Tablier Blanc
  • skórka z 1 cytryny

  Składniki na dressing:

  • 8 łyżek oliwy z oliwek Rustica
  • 4 łyżki soku z cytryny
  • 4 łyżki syropu klonowego Tables du Monde
  • sól
  • pieprz
Sposób przygotowania:
  1. Kaszę i komosę ugotować. Odstawić do ostudzenia. Cebulę pokroić w piórka, paprykę w kostkę, cukinię w plasterki.
  2. Na dużej patelni rozgrzać 1 łyżkę oliwy. Dodać piórka cebuli i smażyć na średnim ogniu około 10 minut. Następnie dodać ocet balsamiczny i gotować pół minuty. Cebulę zdjąć z patelni.
  3. Na patelnię dodać 1 łyżkę oliwy. Usmażyć kawałki papryki i cukinii. Zdjąć z patelni. Dodać 1 łyżkę oliwy i podsmażyć szparagi.
  4. W misce wymieszać razem: kaszę, komosę, cebulę, paprykę, cukinię i szparagi. Dodać pestki granatu, pistacje, rodzynki ,skórkę z cytryny i rukolę. Dodać posiekaną natkę pietruszki i miętę.
  5. Przygotować dressing: wszystkie składniki dressingu dokładnie wymieszać. Doprawić solą i pieprzem.  Sałatkę wymieszać z dressingiem. Odstawić na kilka godzin do lodówki, żeby smaki się połączyły.

Polecamy
Ustawienia ciastek
Ustawienia ciastek
Korzystamy z plików cookies.
Dostosuj Odrzuć wszystko Akceptuj wszystko
Ustawienia ciastek
Dostosuj zgody.
Tutaj możesz zmienić ustawienia zgód. Pliki cookie Google dla zalogowanych użytkowników.

Brak plików cookies.

Zapisz ustawienia Akceptuj wszystko
Ustawienia ciastek