Zapiekane jajka z szynką parmeńską

Składniki:
  • 4 jajka POLSKA KURKA
  • 4 plasterki szynki parmeńskiej SAINT-AZAY
  • garść pomidorków koktajlowych
  • kilka oliwek
  • 50 g startego cheddara LES CROISES
  • odrobina startego Grana Padano LES CROISES
  • pieprz
  • świeży tymianek
  • oliwa z oliwek RUSTICA
Sposób przygotowania:
  1. Piekarnik nagrzać do 180 stopni.
  2. Za pomocą pędzelka wysmarować kokilki oliwą.
  3. Na spód kokilek wyłożyć cheddar i po jednym plasterku szynki. Do każdej kokilki wbić po dwa białka. Na wierzch ułożyć oliwki i pomidorki.
  4. Piec 10 minut. Po tym czasie dodać żółtka i piec około 3 minut. Upieczone jajka posypać serem Grana Padano, dodać po kolejnym plasterku szynki i udekorować świeżym tymiankiem. Przyprawić pieprzem. Podawać ze świeżym pieczywem.

 

Polecamy
Ustawienia ciastek
Ustawienia ciastek
Korzystamy z plików cookies.
Dostosuj Odrzuć wszystko Akceptuj wszystko
Ustawienia ciastek
Dostosuj zgody.
Tutaj możesz zmienić ustawienia zgód. Pliki cookie Google dla zalogowanych użytkowników.

Brak plików cookies.

Zapisz ustawienia Akceptuj wszystko
Ustawienia ciastek