Ciasto cytrynowe

Składniki:
  • 1 1/2 szklanka mąki
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia TABLIER BLANC
  • 1/2 łyżeczki soli
  • 1 szklanka cukru
  • 1 szklanka jogurtu greckiego DELISSE
  • 3 jajka POLSKA KURKA
  • skórka z 1 cytryny
  • 1/2 szklanki oleju rzepakowego RUSTICA
  Dodatkowo:
  • Cukier puder
  • masło LES CROISES
Sposób przygotowania:
  1. Piekarnik rozgrzać do 180 stopni. Prostokątną formę wysmarować masłem.
  2. W jednej misce wymieszać razem mąkę, proszek do pieczenia i sól.
  3. W drugiej misce wymieszać jajka, jogurt, cukier, skórkę cytrynową i olej. Mokre składniki wlać do suchych i wymieszać do połączenia.
  4. Ciasto przełożyć do formy i piec 50-60 minut, lub do suchego patyczka.
  5. Kiedy ciasto będzie upieczone pozostawić je w formie przez 10 minut, następnie wyjąć na kratkę i zostawić do całkowitego wystudzenia.
  6. Posypać cukrem pudrem. Podawać ze świeżymi owocami.
Polecamy
Ustawienia ciastek
Ustawienia ciastek
Korzystamy z plików cookies.
Dostosuj Odrzuć wszystko Akceptuj wszystko
Ustawienia ciastek
Dostosuj zgody.
Tutaj możesz zmienić ustawienia zgód. Pliki cookie Google dla zalogowanych użytkowników.

Brak plików cookies.

Zapisz ustawienia Akceptuj wszystko
Ustawienia ciastek