Rolada paprykowa z kozim serem, orzechami i rukolą

Składniki:
  • 2 jajka POLSKA KURKA
  • 100 g papryki marynowanej RUSTICA
  • 10 g oliwy z oliwek RUSTICA
  • 35 g mąki ziemniaczanej
  • 20 g mąki pszennej
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia TABLIER BLANC
  • 1 łyżeczka papryki słodkiej mielonej RUSTICA
  • 1/2 łyżeczki soli RUSTICA
  • 1/4 łyżeczki świeżo mielonego pieprzu RUSTICA
  • 200 g sera koziego LES CROISES
  • 100 g serka kremowego LES CROISES
  • 40 g orzechów włoskich TABLIER BLANC
  • 3 garści rukoli
Sposób przygotowania:
  1. Piekarnik rozgrzać  do 170O C.
  2. Brzegi i dno formy ok. 30x24x6 cm wyłożyć papierem do pieczenia i odstawić.Oddzielić białka od żółtek. Ubić białka i odstawić.
  3. Do blendera przełożyć żółtka, dodać paprykę i oliwę, zmiksować. Dodać  obie mąki, proszek do pieczenia, mieloną paprykę, sól i pieprz, wymieszać. Dodać ubitą pianę z białek i delikatnie wymieszać.
  4. Ciasto paprykowa przełożyć do przygotowanej blachy i rozprowadzić równomiernie. Piec 15 minut, po czym wyjąć z blachy i odstawić do ostygnięcia. Następnie delikatnie usunąć papier i przełożyć ciasto na dużą deskę.
  5. Do blendera przełożyć sery i zmiksować na gładką masę. Na ciasto wyłożyć ser, rozsmarować. Posypać orzechami i rukolą, delikatnie zwinąć i wstawić do lodówki na min. 4 godziny. Pokroić w plastry i serwować.
Polecamy
Ustawienia ciastek
Ustawienia ciastek
Korzystamy z plików cookies.
Dostosuj Odrzuć wszystko Akceptuj wszystko
Ustawienia ciastek
Dostosuj zgody.
Tutaj możesz zmienić ustawienia zgód. Pliki cookie Google dla zalogowanych użytkowników.

Brak plików cookies.

Zapisz ustawienia Akceptuj wszystko
Ustawienia ciastek