Udka z kurczaka z gnocchi

Składniki:
  • 6 udek z kurczaka
  • bulion drobiowy RUSTICA
  • 250 g bezglutenowego gnocchi CHAQUE JOUR SANS GLUTEN
  • 1 łyżka oliwy z oliwek RUSTICA
  • 2 łyżki masła
  • 1 cytryna
  • sól RUSTICA
  • pieprz RUSTICA
  • świeży tymianek
  • ser grana padano LES CROISES
Sposób przygotowania:
  1. Udka przyprawić solą i pieprzem.
  2. Na patelni rozgrzać oliwę z oliwek i jedną łyżkę masła.
  3. Na rozgrzaną patelnię ułożyć mięso skórą do dołu. Smażyć 5 minut, a następnie obrócić i smażyć kolejne 5 minut. Znowu obrócić mięso, na patelnię dodać plasterki cytryny i smażyć kolejne 5 minut. Po tym czasie obrócić mięso, tak żeby skóra była widoczna.
  4. Zalać 1/2 litra bulionu drobiowego, dodać kilka gałązek rozmarynu i gotować około 3 minuty.
  5. Po tym czasie dodać gnocchi i gotować kolejne 3-4 minuty.
  6. Następnie wycisnąć sok z połowy cytryny, dodać pozostałą łyżkę masła i delikatnie wymieszać.
  7. Zawartość patelni przełożyć do żaroodpornego naczynia, układając kawałki mięsa skórą do góry i zapiec w piekarniku w temperaturze 200 stopni, tak, żeby skórka stała się chrupiąca.
  8. Wyjąć z piekarnika. Posypać tartym serem i podawać.
Polecamy
Ustawienia ciastek
Ustawienia ciastek
Korzystamy z plików cookies.
Dostosuj Odrzuć wszystko Akceptuj wszystko
Ustawienia ciastek
Dostosuj zgody.
Tutaj możesz zmienić ustawienia zgód. Pliki cookie Google dla zalogowanych użytkowników.

Brak plików cookies.

Zapisz ustawienia Akceptuj wszystko
Ustawienia ciastek