Makaron z zielonym groszkiem, boczkiem i miętą

Składniki:
  • 2 opakowania boczku TRADILEGE
  • 1 duża cebula
  • 4 ząbki czosnku
  • 1 szklanka mleka
  • Bulion warzywny RUSTICA
  • 200 g makaronu spaghetti bezglutenowego CHAQUE JOUR SANS GLUTEN
  • 1 szklanka zielonego groszku
  • skórka i sok z 1 cytryny
  • garść świeżej mięty
  • Ser grana padano LES CROISES
Sposób przygotowania:
  1. Boczek pokroić na małe kawałki. Na rozgrzaną patelnię wrzucić kawałki boczku i usmażyć na chrupiąco. Zdjąć z patelni i odłożyć na ręcznik papierowy.
  2. Z patelni odlać połowę tłuszczu ze smażenia boczku resztę zostawić. Cebulę pokroić w kostkę, czosnek przecisnąć przez praskę. Cebulę i czosnek smażyć na tłuszczu z boczku na małym ogniu. Następnie zdjąć cebulę i czosnek z patelni i odłożyć do małej miseczki.
  3. Na patelnię wlać 2 szklanki bulionu warzywnego oraz mleko. Zagotować. Dodać suchy makaron i gotować na małym ogniu około 15-20 minut, co jakiś czas mieszając, aż makaron będzie ugotowany i wchłonie większość płynu.
  4. Kiedy makaron będzie już ugotowany dodać mrożony groszek, po minucie dodać odłożoną cebulę z czosnkiem , sok i skórkę z cytryny, połowę usmażonego boczku, posiekaną miętę i wymieszać.
  5. Porcję makaronu wyłożyć na talerz. Posypać kawałkami boczku i odrobiną tartego sera.
Polecamy
Ustawienia ciastek
Ustawienia ciastek
Korzystamy z plików cookies.
Dostosuj Odrzuć wszystko Akceptuj wszystko
Ustawienia ciastek
Dostosuj zgody.
Tutaj możesz zmienić ustawienia zgód. Pliki cookie Google dla zalogowanych użytkowników.

Brak plików cookies.

Zapisz ustawienia Akceptuj wszystko
Ustawienia ciastek