Rolada drobiowa

  • 10
  • 90 minut
Składniki:
  • 1 kg piersi z indyka
  • sól, pieprz
  • 4 łyżki oliwy z oliwek RUSTICA
  • Składniki na farsz:
  • 3 ząbki czosnku
  • 2 łyżki oliwy z oliwek RUSTICA
  • 150 g szpinaku mrożonego NOTRE JARDIN
  • 100 g zielonego groszku mrożonego
  • 6 pomidorów suszonych RUSTICA
  • 50 g sera pleśniowego Le Bleu LES CROISÉS
Sposób przygotowania:
  1. Mięso z indyka umyć osuszyć, a następnie rozciąć otwierając „jak książkę” i tworząc większy kawałek mięsa. Rozbić tłuczkiem na cieńszy, prostokątny płat. Przyprawić solą i pieprzem z obu stron.
  2. Przygotować farsz: Na patelni rozgrzać oliwę z oliwek, a następnie dodać czosnek pokrojony w cienkie plasterki. Czosnek podsmażyć uważając, żeby go nie przypalić. Dodać szpinak, smażyć kilka minut, przyprawić solą i pieprzem. Do szpinaku dodać groszek i wymieszać.
  3. Na połowie płatu mięsa wyłożyć przygotowany farsz szpinakowo groszkowy, ułożyć pomidory suszone drobno pokrojone oraz kawałki sera Le Bleu. Zawinąć mięso w roladę. Mięso ułożyć w brytfannie i posmarować oliwą z oliwek.
  4. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i piec przez 60 minut. Następnie wyjąć z piekarnika i przykryć szczelnie folią aluminiową i odstawić na 15 minut.
  5. Roladę pokroić w plastry i podawać z ulubionymi dodatkami.
Polecamy
Ustawienia ciastek
Ustawienia ciastek
Korzystamy z plików cookies.
Dostosuj Odrzuć wszystko Akceptuj wszystko
Ustawienia ciastek
Dostosuj zgody.
Tutaj możesz zmienić ustawienia zgód. Pliki cookie Google dla zalogowanych użytkowników.

Brak plików cookies.

Zapisz ustawienia Akceptuj wszystko
Ustawienia ciastek