Trufle z orzechów

Składniki:
  • 2 szklanki daktyli TABLIER BLANC
  • 1/ 2 szklanki migdałów TABLIER BLANC
  • 1/2 szklanki orzechów orzechów laskowych TABLIER BLANC
  • 1/2 szklanki wiórek kokosowych
  • 2 łyżki oleju kokosowego NAT&VIE
  • 1 łyżka nasion chia
  • 3 łyżki kakao EQUADOR
  • szczypta soli
Dodatkowo do obtoczenia trufli:
  • wiórki kokosowe
  • kakao EQUADOR
  • pistacje bez soli TOKAPI
Sposób przygotowania:
  1. Daktyle namoczyć na kilka godzin w wodzie mineralnej. Po tym czasie odsączyć.
  2. Migdały, orzechy i wiórki przełożyć do blendera i porządnie rozdrobnić. Dodać pozostałe składniki i miksować do uzyskania jednolitej masy.
  3. Z masy formować małe kulki wielkości orzechów włoskich.
  4. Kulki obtoczyć w kakao, wiórkach lub rozdrobnionych pistacjach.
  5. Gotowe trufle odłożyć na kilka godzin do lodówki.
Polecamy
Ustawienia ciastek
Ustawienia ciastek
Korzystamy z plików cookies.
Dostosuj Odrzuć wszystko Akceptuj wszystko
Ustawienia ciastek
Dostosuj zgody.
Tutaj możesz zmienić ustawienia zgód. Pliki cookie Google dla zalogowanych użytkowników.

Brak plików cookies.

Zapisz ustawienia Akceptuj wszystko
Ustawienia ciastek