Złota owsianka

  • 15 minut
Składniki:
  • 1 szklanka płatków owsianych
  • 1 szklanka napoju migdałowego WM
  • 1 szklanka wody
  • 2 łyżki chia
  • 1 łyżeczka kurkumy
  • 1 łyżeczka cynamonu WM
  • 1/t łyżeczki imbiru
  • 1/8 łyżeczki kardamonu
  • Szczypta czarnego pieprzu
  • Garść jagód goji WM
  • Syrop klonowy do smaku WM
  • Do podania:
  • Ulubione orzechy i owoce
Sposób przygotowania:
  1. Do garnuszka wsypać płatki owsiane, oraz wszystkie przyprawy, dodać jagody goji, nasiona chia, napój migdałowy i wodę. Zagotować, gotować na małym ogniu przez 5 minut. Następnie wyłączyć ogień i zostawić na kilka minut, żeby owsianka zgęstniała.
  2. Osłodzić owsiankę syropem klonowym. Gdyby owsianka była za gęsta, dodać odpowiednią ilość napoju migdałowego.
  3. Gotową owsiankę podawać z orzechami i owocami.
Polecamy
Ustawienia ciastek
Ustawienia ciastek
Korzystamy z plików cookies.
Dostosuj Odrzuć wszystko Akceptuj wszystko
Ustawienia ciastek
Dostosuj zgody.
Tutaj możesz zmienić ustawienia zgód. Pliki cookie Google dla zalogowanych użytkowników.

Brak plików cookies.

Zapisz ustawienia Akceptuj wszystko
Ustawienia ciastek