Domowa granola z jogurtem naturalnym i owocami

Składniki:
  • 200 g płatków owsianych
  • 100 g migdałów TABLIER BLANC
  • 100 g orzechów laskowych TABLIER BLANC
  • 50 g pestek słonecznika TABLIER BLANC
  • 1 jabłko
  • 1 łyżka oleju kokosowego NAT&VIE
  • 100 g miodu KWINTESENCJA SMAKU
  • 80 g cukru trzcinowego TEVA
  • 1/4 łyżeczki soli
  Do podania:
  • Jogurt grecki DELISSE
  • ulubione owoce
Sposób przygotowania:
  1. Orzechy laskowe przełożyć na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Piec w temperaturze 200 stopni ok. 10 minut. Orzechy powinny być ładnie zarumienione a skórka powinna zacząć pękać. Po tym czasie orzechy zostawić na kilka minut do przestudzenia a następnie przełożyć je na ściereczkę, związać do góry i zacząć nimi intensywnie pocierać, dzięki temu skórka oddzieli się od orzechów.
  2. Obrane orzechy posiekać i przerzucić do miski. Dodać płatki owsiane, posiekane migdały, pestki słonecznika, obrane i starte jabłko, olej kokosowy, miód, cukier trzcinowy i sól i dokładnie wymieszać.
  3. Wysypać na blachę wyłożoną papierem do pieczenia i piec około 30 minut w temperaturze 180 stopni. W czasie pieczenia przemieszać kilka razy. Po upieczeniu granola będzie wydawać się jeszcze miękka, ale stanie się chrupiąca kiedy ostygnie.
  4. Gotową granolę podawać z jogurtem greckim i ulubionymi owocami.
Polecamy
Ustawienia ciastek
Ustawienia ciastek
Korzystamy z plików cookies.
Dostosuj Odrzuć wszystko Akceptuj wszystko
Ustawienia ciastek
Dostosuj zgody.
Tutaj możesz zmienić ustawienia zgód. Pliki cookie Google dla zalogowanych użytkowników.

Brak plików cookies.

Zapisz ustawienia Akceptuj wszystko
Ustawienia ciastek