Fritatta

Składniki:
  • 8 plasterków boczku TRADILEGE
  • 150 g świeżego szpinaku
  • 3 ząbki czosnku
  • 8 jajek POLSKA KURKA
  • 1/4 szklanki śmietanki 30%
  • 1 szklanka pomidorków koktajlowych
  • 2/3 szklanki sera Emmental LES CROISES
  • sól RUSTICA
  • pieprz RUSTICA
  • masło LES CROISES
Sposób przygotowania:
  1. Boczek pokroić w plasterki i podsmażyć. Zdjąć z patelni. Na patelni zostawić około 1 łyżkę tłuszczu. Podsmażyć czosnek pokrojony w plasterki przez około 1 minutę. Dodać szpinak i smażyć aż zwiędnie i straci swoją objętość. Przyprawić delikatnie solą i pieprzem.
  2. W dużej misce wymieszać razem jajka ze śmietanką. Dodać boczek, szpinak, tarty ser, pomidorki przekrojone na pół, przyprawić solą i pieprzem.
  3. Przełożyć do formy wysmarowanej masłem. Piec około 30-35 minut w temperaturze 180 stopni.
  4. Wyjąć z piekarnika, odczekać 5 minut i podawać.
Polecamy
Ustawienia ciastek
Ustawienia ciastek
Korzystamy z plików cookies.
Dostosuj Odrzuć wszystko Akceptuj wszystko
Ustawienia ciastek
Dostosuj zgody.
Tutaj możesz zmienić ustawienia zgód. Pliki cookie Google dla zalogowanych użytkowników.

Brak plików cookies.

Zapisz ustawienia Akceptuj wszystko
Ustawienia ciastek