Gofry z ricottą i łososiem wędzonym

Składniki:
  • 160 g mąki pszennej BIO VILLAGE
  • 1 łyżeczka cukru
  • szczypta soli RUSTICA
  • 50 g masła LES CROISES
  • 2 jajka POLSKA KURKA
  • 270 ml mleka
Dodatkowo:
  • 2 opakowania łososia wędzonego RONDE DES MERS
  • 1 opakowanie ricotty LES CROISES
  • świeża rukola
  • świeży koperek
  • ogórek zielony
  • rzodkiewka
  • cytryna
Sposób przygotowania:
  1. Mąkę, cukier, roztopione i przestudzone masło, żółtka i 1/3 mleka wymieszać i roztrzepać lekko na gładką masę, dolewając stopniowo resztę mleka. Odstawić na 5 – 10 minut.
  2. W tym czasie rozgrzać gofrownicę i ubić białka z odrobiną soli na gęstą, sztywną pianę. Za pomocą trzepaczki delikatnie wymieszać pianę z ciastem. Nakładać ciasto do gofrownicy i piec około 3 – 4 minut.
  3. Na upieczone gofry ułożyć po dwie łyżki ricotty, plastry wędzonego łososia, plasterki ogórka, rzodkiewki, udekorować świeżą rukolą i koperkiem.
Polecamy
Ustawienia ciastek
Ustawienia ciastek
Korzystamy z plików cookies.
Dostosuj Odrzuć wszystko Akceptuj wszystko
Ustawienia ciastek
Dostosuj zgody.
Tutaj możesz zmienić ustawienia zgód. Pliki cookie Google dla zalogowanych użytkowników.

Brak plików cookies.

Zapisz ustawienia Akceptuj wszystko
Ustawienia ciastek