Pancakes z cukinią

  • 2
  • 40 minut
Składniki:
  • 1 ½ szklanki mąki BIO VILLAGE
  • 1/8 łyżeczki soli
  • 4 łyżeczki proszku do pieczenia TABLIER BLANC
  • 2 łyżki cukru
  • ½ łyżeczki cynamonu WM
  • 1 jajko POLSKA KURKA
  • 1 szklanka mleka
  • 3 łyżki roztopionego masła
  • 1 ½ szklanki startej cukinii
  • Olej do smażenia

  Do podania:

  • Masło
  • Syrop klonowy
  • Ulubione owoce
Sposób przygotowania:
  1. Wymieszać suche składniki w jednej misce: mąkę, sól, proszek do pieczenia, cynamon i cukier. W drugiej misce wymieszać mokre składniki: jajko, mleko, roztopione masło. Dodać cukinię odciśniętą z nadmiaru wody i ponownie wymieszać. Do suchych składników dodać mokre składniki  i wymieszać tylko do połączenia się składników.
  2. Rozgrzać patelnię posmarowaną delikatnie olejem , wykładać łyżką porcję ciasta i smażyć po kilka minut z obu stron.
  3. Gotowe pankejki podawać z masłem, syropem klonowym i ulubionymi owocami.

Polecamy
Ustawienia ciastek
Ustawienia ciastek
Korzystamy z plików cookies.
Dostosuj Odrzuć wszystko Akceptuj wszystko
Ustawienia ciastek
Dostosuj zgody.
Tutaj możesz zmienić ustawienia zgód. Pliki cookie Google dla zalogowanych użytkowników.

Brak plików cookies.

Zapisz ustawienia Akceptuj wszystko
Ustawienia ciastek