Zapiekanka ziemniaczana z łososiem

  • 2
  • 40 minut
Składniki:
  • 1 kg ziemniaków
  • 2 łyżki oliwy z oliwek RUSTICA
  • 1 czerwona cebula
  • 200 g świeżego szpinaku
  • 800 g łososia
  • 100 g sera Grana padano LES CROISES
  • 1 łyżka masła
  • 200 ml śmietanki 30%
Sposób przygotowania:
  1. Piekarnik rozgrzać do 180 stopni.
  2. Ziemniaki obrać i pokroić na plasterki. Ziemniaki gotować przez około 3 minuty w osolonej wodzie
  3. Na patelni rozgrzać oliwę. Dodać cebulę pokrojoną w kostkę i podsmażać kilka minut.  Dodać szpinak i smażyć aż szpinak zwiędnie i straci swoją objętość. Przyprawić solą i pieprzem.
  4. Formę żaroodporną posmarować masłem. Ułożyć warstwę ziemniaków, na ziemniaki ułożyć kawałki ryby bez skóry, rozłożyć równomiernie szpinak, a na końcu przykryć kolejną warstwą ziemniaków.
  5. Zapiekankę polać śmietanką i posypać serem.
  6. Piec od 20-30 minut.
Polecamy
Ustawienia ciastek
Ustawienia ciastek
Korzystamy z plików cookies.
Dostosuj Odrzuć wszystko Akceptuj wszystko
Ustawienia ciastek
Dostosuj zgody.
Tutaj możesz zmienić ustawienia zgód. Pliki cookie Google dla zalogowanych użytkowników.

Brak plików cookies.

Zapisz ustawienia Akceptuj wszystko
Ustawienia ciastek