Hummus bowl

  • 4
  • 30 minut
Składniki:
  • 1 opakowanie hummusu naturalnego NAT&VIE
  • 100 g kaszy jaglanej COMPTOIR DU GRAIN
  • 1 pęczek natki pietruszki
  • 1 ząbek czosnku
  • 1 ogórek
  • 2 szklanki pomidorków koktajlowych
  • ½ szklanki oliwek RUSTICA
  • ½ cebuli czerwonej
  • 2 łyżki soku z cytryny
  • 5 łyżek oliwy z oliwek RUSTICA
  • 6 pomidorów suszonych RUSTICA
  • 2 garści ciecierzycy NOTRE JARDIN
  • 2 garści sera feta LES CROISES
  • 2 garści świeżego szpinaku
  • Sól
  • Pieprz
Sposób przygotowania:
  1. Kaszę jaglaną dokładnie wypłukać na drobnym sicie a następnie przelać wrzątkiem. Ugotować w proporcji 1:2 kaszy do wody. Wystudzoną kaszę wymieszać widelcem, tak, żeby rozdzielić ziarenka kaszy.
  2. Do kaszy dodać posiekaną natkę pietruszki, rozdrobniony ząbek czosnku, 1 łyżkę soku z cytryny oraz dwie łyżki oliwy z oliwek. Wymieszać, przyprawić do smaku solą i pieprzem.
  3. Ogórek, pomidorki, pomidory suszone i oliwki, pokroić na mniejsze kawałki. Cebulę pokroić w cienkie plasterki.
  4. W misce ułożyć kaszę, pokrojone warzywa, listki szpinaku, ciecierzycę, oraz pokruszoną fetę, dodać hummus, skropić cytryną i polać oliwą z oliwek. Oprószyć pieprzem.

Polecamy
Ustawienia ciastek
Ustawienia ciastek
Korzystamy z plików cookies.
Dostosuj Odrzuć wszystko Akceptuj wszystko
Ustawienia ciastek
Dostosuj zgody.
Tutaj możesz zmienić ustawienia zgód. Pliki cookie Google dla zalogowanych użytkowników.

Brak plików cookies.

Zapisz ustawienia Akceptuj wszystko
Ustawienia ciastek