Owsianka dyniowa na zimno

  • 2
  • 10 minut
Składniki:
  • ⅓ szklanki mleka
  • ⅓ szklanki jogurtu naturalnego Delisse
  • ⅓ szklanki puree z upieczonej dyni Notre Jardin
  • 2 łyżki syropu klonowego Tables du Monde
  • ½ szklanki płatków owsianych
  • 1 łyżka chia
  • ½ łyżeczki cynamonu Rustica
  • 2 szczypty imbiru Rustica
  • 2 szczypty gałki muszkatołowej
  • garść rodzynek Tablier Blanc
  • Dodatkowo do podania: orzechy pekan i figi Tablier Blanc, banany
Sposób przygotowania:
  1. Mleko, jogurt i puree wymieszać razem w słoiku. Dodać przyprawy, dokładnie wymieszać.
  2. Dodać płatki owsiane, chia i rodzynki, ponownie wymieszać. Posłodzić do smaku syropem klonowym.
  3. Zakręcić słoik i schować na noc do lodówki.
  4. Rano przemieszać owsiankę, gdyby okazała się za gęsta rozrzedzić jogurtem. Przełożyć do miseczek udekorować bananem, figami i posiekanymi orzechami pekan.

Polecamy
Ustawienia ciastek
Ustawienia ciastek
Korzystamy z plików cookies.
Dostosuj Odrzuć wszystko Akceptuj wszystko
Ustawienia ciastek
Dostosuj zgody.
Tutaj możesz zmienić ustawienia zgód. Pliki cookie Google dla zalogowanych użytkowników.

Brak plików cookies.

Zapisz ustawienia Akceptuj wszystko
Ustawienia ciastek