Krążki jabłkowo-serowe

  • 6
  • 20 minut
Składniki:
  • 3 jabłka
  • 150 g sera Roquefort Les Croises
  • 100 g śmietanki 36%
  • 2 laski selera naciowego
  • 2 garści orzechów włoskich Tablier Blanc
  • 2 garści ziaren owocu granatu
  • około 2 łyżek miodu Nid d'Abeille
  • ½ pęczka szczypiorku
Sposób przygotowania:
  1. Śmietankę ubić. Ser Roquefort ubić za pomocą miksera, a następnie delikatnie wmieszać ubitą wcześniej śmietaną.
  2. Jabłka pokroić w plasterki o grubości około pół centymetra. Plasterki oczyścić z pestek i gniazd nasiennych.  Seler naciowy pokroić w drobną kostkę, szczypiorek i orzechy posiekać.
  3. Na każdy plasterek jabłka wyłożyć łyżkę przygotowanego wcześniej serka. Na ser wyłożyć seler naciowy, orzechy włoskie, ziarenka granatu oraz szczypiorek. Skropić miodem. Od razu podawać.

Polecamy
Ustawienia ciastek
Ustawienia ciastek
Korzystamy z plików cookies.
Dostosuj Odrzuć wszystko Akceptuj wszystko
Ustawienia ciastek
Dostosuj zgody.
Tutaj możesz zmienić ustawienia zgód. Pliki cookie Google dla zalogowanych użytkowników.

Brak plików cookies.

Zapisz ustawienia Akceptuj wszystko
Ustawienia ciastek