Norweska zupa rybna

Składniki:
  • 200 g łososia
  • 200 g dorsza PECHE OCEAN
  • 100 g krewetek PECHE OCEAN
  • 1 łyżka masła LES CROISES
  • 1 łyżka oliwy z oliwek RUSTICA
  • 2 marchewki
  • 2 ząbki czosnku
  • 1 por
  • ok 500 ml bulionu rybnego
  • 300 ml mleka
  • 100 ml śmietanki 30%
  • 2 łyżki mąki BIO VILLAGE
  • sok i skórka z 1 cytryny
  • płatki chilli
  • sól RUSTICA
  • pieprz RUSTICA
Sposób przygotowania:
  1. Marchewki obrać, pokroić na plasterki. Białą część pora i czosnek pokroić na plasterki. W garnku rozgrzać masło razem z oliwą. Wrzucić pokrojone warzywa i chwilę smażyć, co jakiś czas mieszając.
  2. Dodać bulion, mleko oraz śmietankę. Mąkę rozprowadzić w odrobinie wody i dodać do garnka.
  3. Do garnka dodać pokrojone kawałki ryb, bez skóry i ości, oraz obrane i oczyszczone krewetki. Gotować na bardzo małym ogniu, przez kilka minut, żeby ryby oraz krewetki się ugotowały.
  4. Doprawić do smaku sokiem z cytryny, solą i pieprzem.
  5. Zupę przelać do misek. Udekorować skórką cytryny i świeżym koperkiem.
Polecamy
Ustawienia ciastek
Ustawienia ciastek
Korzystamy z plików cookies.
Dostosuj Odrzuć wszystko Akceptuj wszystko
Ustawienia ciastek
Dostosuj zgody.
Tutaj możesz zmienić ustawienia zgód. Pliki cookie Google dla zalogowanych użytkowników.

Brak plików cookies.

Zapisz ustawienia Akceptuj wszystko
Ustawienia ciastek