Muffinki bananowo – ananasowe z orzechami pekan

  • 20
  • 50 minut
Składniki:
  • 1 ½ szklanki mąki pszennej
  • ¾ szklanki cukru trzcinowego TEVA
  • 2 łyżeczki sody oczyszczonej
  • 1/8 łyżeczki soli
  • 1 łyżeczka cynamonu RUSTICA
  • ¼ łyżeczki gałki muszkatołowej
  • ¼ łyżeczki  imbiru
  • 2 łyżki oleju kokosowego NAT&VIE
  • 2 jajka POLSKA KURKA
  • 3 duże dojrzałe banany
  • 1 puszka ananasów DOUCEUR DU VERGER
  • ½ szklanki orzechów pekan TABLIER BLANC

  Dekoracja:

  • 200 g serka kremowego
  • 250 g sera mascarpone LES CROISES
  • cukier puder do smaku
  • orzechy pekan TABLIER BLANC
Sposób przygotowania:
  1. Piekarnik nagrzać do 180 stopni. Wymieszać razem mąkę, cukier, sól, sodę oczyszczoną oraz przyprawy. W drugiej misce ugnieść banany za pomocą widelca. Dodać jajka i wymieszać. Dodać rozpuszczony olej i odsączone z zalewy, drobno pokrojone ananasy.

2. Mokre składniki połączyć z suchymi, dodać posiekane orzechy pekan i wymieszać. Ciasto przełożyć do papilotek i piec około 22 minut w temperaturze 180 stopni. Upieczone muffinki ostudzić na kratce.

3. Serek kremowy, mascarpone oraz cukier puder ubić razem na gęsty krem. Na każdą muffinkę nałożyć krem i udekorować orzechami.

Polecamy
Ustawienia ciastek
Ustawienia ciastek
Korzystamy z plików cookies.
Dostosuj Odrzuć wszystko Akceptuj wszystko
Ustawienia ciastek
Dostosuj zgody.
Tutaj możesz zmienić ustawienia zgód. Pliki cookie Google dla zalogowanych użytkowników.

Brak plików cookies.

Zapisz ustawienia Akceptuj wszystko
Ustawienia ciastek