Muffinki śniadaniowe

Składniki:
  • 100 g płatków owsianych
  • 120 g mąki pszennej
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia TABLIER BLANC
  • 1 łyżeczka przyprawy do piernika
  • 1 łyżeczka cynamonu RUSTICA
  • 250 g jogurtu greckiego DELISSE
  • 50 g masła LES CROISES
  • 3 jajka POLSKA KURKA
  • 4 łyżki cukru trzcinowego TEVA
  • 2 duże dojrzałe banany
  • 150 g świeżych borówek
  Składniki na posypkę:
  • 2 łyżki płatków owsianych
  • 2 łyżki ziaren słonecznika
  • 1 łyżka sezamu TABLIER BLANC
  • 1 łyżka pestek dyni TABLIER BLANC
  • 1 łyżka cukru trzcinowego TEVA
Sposób przygotowania:
  1. Płatki owsiane zmielić na mąkę. Przełożyć do miski, dodać mąkę, przyprawy i proszek do pieczenia.
  2. W drugiej misce widelcem rozgnieść banany, dodać jajka i wymieszać. Dodać cukier, jogurt grecki i roztopione masło. Wymieszać.
  3. Do miski z suchymi składnikami przelać mokre składniki i wymieszać krótko, tylko do połączenia się składników.  Na koniec wmieszać borówki. Ciasto przełożyć do papilotek umieszczonych w formie na muffiny. Wszystkie składniki posypki wymieszać i posypać wierzch muffinek.
  4. Piec w temperaturze 180 stopni przez 35-40 minut.
Polecamy
Ustawienia ciastek
Ustawienia ciastek
Korzystamy z plików cookies.
Dostosuj Odrzuć wszystko Akceptuj wszystko
Ustawienia ciastek
Dostosuj zgody.
Tutaj możesz zmienić ustawienia zgód. Pliki cookie Google dla zalogowanych użytkowników.

Brak plików cookies.

Zapisz ustawienia Akceptuj wszystko
Ustawienia ciastek