Fit sernik na zimno z jogurtów greckich

  • 40 minut + 6 godzin w lodówce
Składniki:
  • Składniki na spód:
  • 200 g płatków owsianych WM
  • 1 duży banan
  • 20 g roztopionego masła WM
  • 4 łyżki ksylitolu WM
  • Składniki na masę:
  • 400 g jogurtu greckiego WM
  • 250 g mleczka kokosowego WM
  • 20 g żelatyny
  • 8 łyżek ksylitolu
  • Do podania:
  • Ulubione owoce
Sposób przygotowania:
  1. Wszystkie składniki na spód wymieszać razem za pomocą blendera. Wyłożyć na tortownicę o średnicy ok 21 cm, wyłożoną papierem do pieczenia. Docisnąć do dna.  Odłożyć do lodówki
  2. Masa: Żelatynę zalać niewielką ilością zimnej wody, wymieszać i odstawić do napęcznienia.
  3. Pozostałe składniki na masę wymieszać razem. Spróbować, w razie potrzeby dosłodzić wg uznania.  Żelatynę zalać ¼ szklanki gorącej, ale nie wrzącej wody. Wymieszać do rozpuszczenia. Do rozpuszczonej żelatyny dodać odrobinę masy i wymieszać. Dodawać stopniowo żelatynę do masy.
  4. Masę przełożyć na przygotowany wcześniej spód. Odłożyć do lodówki na kilka godzin.
  5. Gotowy fit „sernik” podawać z ulubionymi owocami.
Polecamy
Ustawienia ciastek
Ustawienia ciastek
Korzystamy z plików cookies.
Dostosuj Odrzuć wszystko Akceptuj wszystko
Ustawienia ciastek
Dostosuj zgody.
Tutaj możesz zmienić ustawienia zgód. Pliki cookie Google dla zalogowanych użytkowników.

Brak plików cookies.

Zapisz ustawienia Akceptuj wszystko
Ustawienia ciastek