Bruschetta z pomidorami i mozzarellą

Składniki:
  • 8 dużych kromek chleba
  • 2 duże pomidory
  • 2 kulki mozzarelli Les Croisés
  • oliwa z oliwek Rustica
  • świeża bazylia
  • sól Rustica
  • pieprz Rustica
Sposób przygotowania:
  1. Ułożyć kromki chleba na blasze.
  2. Mozzarellę pokroić w drobną kostkę.
  3. Pomidora pozbawić gniazd nasiennych i pokroić w kostkę.
  4. Za pomocą pędzelka rozsmarować oliwą kromki chleba  i ułożyć na nich kawałki pomidora i mozzarelli.
  5. Skropić oliwą i włożyć na 5 minut do piekarnika rozgrzanego do 200 stopni, najlepiej z funkcją grilla.
  6. Po wyjęciu z piekarnika, bruschetty posolić, przyprawić świeżo mielonym pieprzem i udekorować listkami bazylii.
Polecamy
Ustawienia ciastek
Ustawienia ciastek
Korzystamy z plików cookies.
Dostosuj Odrzuć wszystko Akceptuj wszystko
Ustawienia ciastek
Dostosuj zgody.
Tutaj możesz zmienić ustawienia zgód. Pliki cookie Google dla zalogowanych użytkowników.

Brak plików cookies.

Zapisz ustawienia Akceptuj wszystko
Ustawienia ciastek