Zupa z klopsikami

Składniki:
  • 2 łyżki oliwy z oliwek RUSTICA
  • 1 cebula
  • 4 ząbki czosnku
  • 2 marchewki
  • 3 laski selera naciowego
  • 6 szklanek bulionu
  • 1 puszka pomidorów NOTRE JARDIN
  • 100 g fasoli Piękny Jaś NOTRE JARDIN
  • 100 g szpinaku
  • 1 łyżka ziół prowansalskich RUSTICA
  • Sól RUSTICA
  • Pieprz RUSTICA
  Składniki na pulpeciki:
  • 400 g mielonej wołowiny
  • 1 cebula
  • 2 ząbki czosnki
  • 1 łyżka ziół prowansalskich RUSTICA
  • 1 jajko POLSKA KURKA
  • 1/2 szklanki sera Grana padano LES CROISES
  • 1/2 łyżeczki soli
  • 1/4 łyżeczki pieprzu
  Do podania:
  • Ser Grana padano LES CROISES
  • Natka pietruszki
Sposób przygotowania:
  1. Dzień wcześniej namoczyć fasolę. Następnie wypłukać fasolę i gotować do miękkości (około godziny )
  2. Wszystkie składniki na klopsiki wymieszać razem i uformować pulpeciki wielkości dużego orzecha włoskiego.  Piec w temperaturze 200 stopni około 15-20 minut.
  3. W dużym garnku rozgrzać oliwę. Na rozgrzaną oliwę wrzucić pokrojoną w kostkę cebulę. Podsmażać kilka minut następnie dodać pokrojone w kostkę marchewkę i seler naciowy. Smażyć kilka minut, a następnie dodać przeciśnięty przez praskę czosnek i smażyć pół minuty. Dodać bulion, pomidory w puszce, ugotowaną fasolę i przyprawy. Zagotować. Zmniejszyć ogień i gotować około 10 minut.
  4. Po tym czasie dodać szpinak i upieczone klopsiki, gotować jeszcze kilka minut.
  5. Podawać z serem Grana padano i natką pietruszki.
Polecamy
Ustawienia ciastek
Ustawienia ciastek
Korzystamy z plików cookies.
Dostosuj Odrzuć wszystko Akceptuj wszystko
Ustawienia ciastek
Dostosuj zgody.
Tutaj możesz zmienić ustawienia zgód. Pliki cookie Google dla zalogowanych użytkowników.

Brak plików cookies.

Zapisz ustawienia Akceptuj wszystko
Ustawienia ciastek