Chipsy z cukinii

Składniki:
  • 2 średnie cukinie
  • 1 szklanka migdałów TABLIER BLANC
  • 1 szklanka bułki tartej
  • 1/2 szklanki sera Grana padano LES CROISES
  • 1 łyżeczka ziół prowansalskich RUSTICA
  • 1 szklanka mąki
  • 3 jajka POLSKA KURKA
  • 1/2 łyżeczki soli
Sposób przygotowania:
  1. Cukinie pokroić w plastry. Na blasze ułożyć kilka warstw ręczników papierowych i ułożyć na nich plasterki cukinii. Posolić i odstawić na 20 minut. Po tym czasie cukinie puszczą sporo wody. Docisnąć do nich ręczniki papierowe, żeby się jej pozbyć.
  2. Migdały zmielić na mąkę.
  3. Przygotować trzy miseczki – w jednej wymieszać mielone migdały, bułkę tartą, ser, oraz zioła prowansalskie. W drugiej mąkę przyprawioną solą i pieprzem. A w trzeciej jajka wymieszane z solą i pieprzem.
  4. Obtaczać cukinie najpierw w mące, w jajku, a następnie w serowej mieszance. Plastry cukinii układać na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia.
  5. Piec w temperaturze 200 stopni, około 25 minut, aż cukinie staną się chrupiące.
  6. Podawać z ulubionym sosem
Polecamy
Ustawienia ciastek
Ustawienia ciastek
Korzystamy z plików cookies.
Dostosuj Odrzuć wszystko Akceptuj wszystko
Ustawienia ciastek
Dostosuj zgody.
Tutaj możesz zmienić ustawienia zgód. Pliki cookie Google dla zalogowanych użytkowników.

Brak plików cookies.

Zapisz ustawienia Akceptuj wszystko
Ustawienia ciastek