Roladki schabowe z pastą z suszonych pomidorów

Składniki:
  • 1/2 kg schabu bez kości
  • 100 g sera feta WM
  • sól
  • pieprz
  • 8-10 plasterków szynki parmeńskiej WM
  • oliwa z oliwek WM
Sposób przygotowania:
  1. Schab umyć, osuszyć pokroić na 4 plastry i cienko rozbić. Każdy kawałek mięsa przyprawić solą i pieprzem. Każdy płat mięsa posmarować pastą z suszonych pomidorów i położyć kawałek sera feta.
  2. Zawinąć roladki. Każdą roladkę owinąć w szynkę parmeńską.
  3. Ułożyć w naczyniu żaroodpornym Posmarować oliwą z oliwek.
  4. Piec w piekarniku rozgrzanym do 200 stopni przez ok. 30 minut.
Polecamy
Ustawienia ciastek
Ustawienia ciastek
Korzystamy z plików cookies.
Dostosuj Odrzuć wszystko Akceptuj wszystko
Ustawienia ciastek
Dostosuj zgody.
Tutaj możesz zmienić ustawienia zgód. Pliki cookie Google dla zalogowanych użytkowników.

Brak plików cookies.

Zapisz ustawienia Akceptuj wszystko
Ustawienia ciastek