Sałatka z truskawkami i szpinakiem

Składniki:
  • 300 g świeżego szpinaku
  • 400 g truskawek
  • 3/4 szklanki orzechów pekan TABLIER BLANC
  • 100 g sera feta LES CROISES
  Składniki dressingu:
  • 2 ząbki czosnku
  • 1/4 szklanki octu balsamicznego z Modeny RUSTICA
  • 4 łyżki oliwy z oliwek KWINTESENCJA SMAKU
  • 1 1/2 łyżki miodu NID D'ABEILLE
  • 1/2 łyżki musztardy Dijon RUSTICA
  • 1 1/2 łyżki maku
  • 1/2 łyżeczki soli
  • świeżo mielony pieprz
Sposób przygotowania:
  1. Truskawki obrać z szypułek i pokroić na 4 części. Orzechy pekan uprażyć na suchej patelni i posiekać.
  2. Czosnek obrać i przecisnąć przez praskę. Wszystkie składniki dressingu dokładnie razem wymieszać.
  3. Na dużym półmisku ułożyć szpinak, kawałki truskawek, posypać orzechami pekan i rozkruszyć ser feta. Polać dressingiem.
Polecamy
Ustawienia ciastek
Ustawienia ciastek
Korzystamy z plików cookies.
Dostosuj Odrzuć wszystko Akceptuj wszystko
Ustawienia ciastek
Dostosuj zgody.
Tutaj możesz zmienić ustawienia zgód. Pliki cookie Google dla zalogowanych użytkowników.

Brak plików cookies.

Zapisz ustawienia Akceptuj wszystko
Ustawienia ciastek